Samarbeta med andra
Ni kommer ha stor nytta av kontakt och samarbete med andra hundklubbar, föreningar och organisationer. Vi har här försökt lista några av dessa, som ni kan samarbeta med.
- Ta reda på var andra hundungdomsklubbar finns i ert län/landskap och om det finns ett aktivt distrikt. Det kan ni kolla med Sveriges Hundungdoms kansli eller på hemsidan. Era närmaste HU-grannar kan berätta om sin verksamhet och komma med råd och tips om hur dom jobbar med sin klubbverksamhet. Några HU-klubbar har gemensamma aktiviteter och tävlingar. Distrikten brukar arrangera instruktörs- och ledarutbildningar, resor till olika hundevenemang och en massa annat skoj.
- Kontakta andra hundklubbar på orten. Det kan t ex vara Svenska Brukshundklubbens lokaklubb, Svenska Kennelklubbens länsklubb eller lokala kennelklubbar. Där finns personer som har stor erfarenhet av hur man jobbar i en förening. De kanske kan hjälpa er genom att vara mentorer för er i början? Eller kanske ta en tung post i styrelsen?
- Kontakta Studiefrämjandet på er ort och hör vad de kan hjälpa er med. Det kan t ex vara lån av lokaler, hjälp med kopiering eller ta emot kursanmälningar.
- Kontakta fritidsnämnden i er kommun och fråga vilka bidrag ni kan få. Alla föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet brukar ha lättare att få bidrag till sin verksamhet än vad en vuxenklubb har. Hos alla kommuner kan man söka lokalt aktivitetsstöd och på så sätt få pengar till klubbkassan.